Emile BeyerFrancja - Alzacja

Winnica założona w 1580 r. Obecny właściciel – Christian Beyer reprezentuje 14 pokolenie zajmujące się uprawą winorośli i produkcją wina. Emile Estate Beyer posiada ok. 20 hektarów winnic w okolicy miejscowości Colmar, z czego jedna trzecia została sklasyfikowana jako Grands Crus: Eichberg i Pfersigberg.

 

Produkcja opiera się przede wszystkim na dokładnej selekcji winorośli, które od 2005 roku są uprawiane organicznie co poświadcza przyznany certyfikat eco. Od 2016 roku rozpoczęto przygotwania do uprawy biodynamicznej. Każdy etap uprawy winorośli odbywa się z poszanowaniem środowiska naturalnego.

Weingut Andrzej GresztaNiemcy - Mozela

Weingut Greszta to winnica w dolinie Mozeli założona przez Polaka pochodzącego z Lubelszczyzny. Andrzej Greszta to połączenie polskiej determinacji, pracowitości oraz niemieckiego porządku i jakości, a przede wszystkim dowód na to, że nie ma rzeczy nieosiągalnych.

 

Dolina Mozeli charakteryzuje się najbardziej stromymi zboczami pod uprawę winorośli na świecie. Ze względu na panujący tu mikroklimat oraz gleby - głównie łupki, produkowane są tutaj najlepsze Rieslingi. Dwuhekatrowa winnica Andrzeja Greszty położona jest na trzech zboczach: Paradise, Letterly oraz Stefensberg. Winorośl uprawiana jest bez użycia środków chemicznych.

Weingut Knodt-TrossenNiemcy - Mozela

Winnica położona między Traben-Trabach i Bernkastel w miejscowości Kröv nad Mozelą. Powstają tu jedne z najwspanialszych Win, ze względu na południowe nachylenie stoków oraz łupkowate podłoże. W połączeniu z łupkowatym podłożem powstają tu jedne z najwspanialszych win.

Bodegas Parra JiménezHiszpania - La Mancha

Hiszpańska winnica z regionu La Mancha prowadzona przez 3 braci: Francisco, Javier`a i Luis`a. Od ponad 20 lat prowadzona w sposób ekologiczny. Dzięki uporowi i determinacji braci winnica w 2012 otrzymała certyfikat Demeter- świadczący o biodynamicznej uprawie winorośli. Parra Familly jest jednym z największych producentów wina organicznego w Europie.